Door gebruik te maken van gastgezinnen wordt het mogelijk gemaakt dat de doodles opgroeien en worden opgevoed in huiselijke kring.

Gastgezin

Gastgezin

Hunnekens Labradoodles maakt gebruik van gastgezinnen. Iedere doodle die uitgezet wordt voor het fokprogramma verdient evenveel liefde en aandacht als de doodle die geen nakomelingen zal krijgen. Door gebruik te maken van gastgezinnen wordt het mogelijk gemaakt dat de doodles opgroeien en worden opgevoed in huiselijke kring. We hebben met ieder gastgezin een warm contact en de doodles zijn ook bij ons kind aan huis.

Van een gastgezin verwachten we dat zij zorg dragen voor een goede en liefdevolle opvoeding. De hond krijgt voldoende beweging, mentale uitdaging en de vachtverzorging wordt netjes bijgehouden.

Wat we verwachten van een gastgezin

Het gastgezin is verplicht om een puppycursus te volgen en daarbij moet een gastgezinhond minimaal om de 8 weken naar de hondentrimmer. Een gastgezin krijgt van ons een vachtverzorgingspakket die o.a. uit een waterblazer, puppyborstel, doodle borstel, kam, vachtschaar en shampoo bestaat.

Standaard kosten die horen bij de algemene verzorging en het opgroeien van de hond (zoals de puppiecursus, dierenarts en voeding enz.) zijn voor rekening van het gastgezin. Alle kosten die horen bij de fok zijn voor rekening van Hunnekens Labradoodles.
Om gastgezin te worden betaal je een kleine vergoeding.

Een fokteefje zal drie keer bij ons terugkomen om een nestje te krijgen. Ze verblijft dan ongeveer 8 weken bij ons om voor haar puppy’s te zorgen. In deze weken mag het gastgezin op bezoek komen en wordt het gastgezin zoveel mogelijk bij het nest betrokken.
Een gastgezin voor een fokteefje woont in een straal van maximaal 30 minuten rijden van Haelen.

Vanzelfsprekend hoeft een reutje niet voor langere tijd bij ons te blijven om te dekken. Een reutje komen we af en toe ophalen en een paar uur later weer terugbrengen. Wanneer een teefje klaar is voor een dekking is nooit ver van te voren te plannen. Een gastgezin voor een reutje is daarom flexibel in het maken van afspraken en woont tussen de 5 tot maximaal 30 minuten van Haelen af.

Wil je meer weten of heb je interesse om gastgezin te worden stuur dan een mailtje naar info@hunnekenslabradoodles.nl.

Ervaringen van gastgezinnen