De Australian Labradoodle is een sociale, intelligente en zachtaardige gezinshond.

Het ras

Het ras

De Australian Labradoodle is een vriendelijke, vrolijke, zachtaardige, sociale en intelligente hond. Dé geschikte gezinshond die goed overweg kan met mensen, kinderen en andere dieren. Ze zijn makkelijk te trainen en zijn erg sportief.
Vaak wordt gedacht dat de Australian Labradoodle een kruising is tussen een Labrador en een poedel. Echter dit geldt alleen voor de Labradoodle. De Australian Labradoodle is ontstaan uit een zorgvuldige mix van meerdere rassen zoals de Poedel, Labrador, Ierse waterspaniel, Curly coated Retriever en de Americaanse en Engelse Cocker Spaniel.

De Australian Labradoodles zijn er in veel verschillende kleuren en in een drietal maten: mini, medium en standaard. 

Mini varieert tussen de 35 en 43 cm, gewicht 10-15 kg

Medium varieert 43 en 53 cm, gewicht 15 – 21 kg

Standaard varieert 53 en 63 cm, gewicht 22 – 40 kg

Allergieën en de Australian Labradoodle

De vacht van de Australian Labradoodle valt niet of nauwelijks uit en is geurloos en hypoallergeen. Onze honden hebben allemaal een fleece vacht variërend van stijl naar wavy, curly en/of een curly fleece. De fleece vacht is zacht en gemakkelijker in onderhoud dan bijvoorbeeld een curly vacht.

Als je allergisch bent voor honden dan reageert je lichaam op de huidschilfers, het speeksel en/of op de urine van de hond. De huidschilfers komen vrij op het moment dat de doodle zijn haar verliest. De vacht van een Australische Labradoodle groeit heel lang door waardoor de rui bijna niet te merken is. Dat wat de doodle aan losse haren verliest blijft achter in de vacht. Hierdoor verliest de hond minder huidschilfers/allergenen waardoor mensen die hiervoor allergisch zijn geen of nauwelijks een reactie krijgen. De hypoallergene eigenschap geldt alleen voor een rasechte Australian Labradoodle.

Omdat de losse haren in de vacht achter blijven is het wel belangrijk dat je de vacht minimaal één keer per week grondig borstelt (dit is afhankelijk van de dikte en de lengte van de vacht). Door iedere dag je doodle uit te blazen met de waterblazer maak je de vachtverzorging makkelijker. Vuil en losse haren worden dan al voor een groot gedeelte uit de vacht geblazen.