We fokken kleinschalig, in huiselijke kring en besteden met ons hele gezin veel aandacht aan een goede socialisatie zodat iedere pup een fijne basis mee krijgt.

Over ons

Over ons

Wij zijn Nicole en Auke en samen met onze kinderen wonen we in Haelen een dorpje in Midden Limburg. De tuin, de ruimte om ons huis en het prachtige natuurgebied heeft ervoor gezorgd dat wij de stap van Eindhoven naar het Zuiden hebben gemaakt. We gingen de uitdaging aan om van een klushuis een fijn thuis te maken. Met het opknappen van ons huis ontstonden er steeds meer plannen en (oud gekoesterde) wensen. Eindelijk konden wij ons gezin uitbreiden met een hond en Zomer (Toller) werd verwelkomd. Zomer was de aanleiding voor Nicole om een carrière switch te maken van werk binnen de detailhandel naar coach met hond als co-coach. Onze Zomer bleek een echte werkhond en stond altijd aan. We wensten voor haar meer rust en een metgezel om mee te knuffelen en met een gezonde dosis rust in zich. De oriëntatie naar een ander hondenras bracht ons bij de Australian Labradoodle. In 2019 kwam Guusje in ons gezin. Wat een prachthond. Lief, vrolijk, stabiel en precies dat wat Zomer naast zich nodig had. En net zoals ons huis groeide, veranderde en een steeds duidelijker karakter kreeg werd voor Nicole ook duidelijker welke richting zij met haar carrière op wilde.

Een cursus “Besluithouders hond en kat” in Barneveld werd gevolgd waarna Nicole zich heeft aangemeld bij de ALAEU. De Europese vereniging van fokkers voor Australian Labradoodles. Hunnekens Labradoodles werd geboren en daarmee had de passie van Nicole een naam gekregen.

Bij ons staat de gezondheid van het ras hoog in het vaandel. Om variatie in de bloedlijnen te houden zorgen wij voor diversiteit in de kleuren van de puppy's.

Onze visie

Onze visie

We werken met een duidelijke missie en visie waarbij het welzijn en de gezondheid van de Australian Labradoodle voorop staat. We fokken kleinschalig, in huiselijke kring en besteden met ons hele gezin veel aandacht aan een goede socialisatie zodat iedere pup een fijne basis mee krijgt. Dit biedt nieuwe baasjes de mogelijkheid om verder te werken aan een liefdevolle en vertrouwelijke band met hun nieuwe gezinslid.

Onze
werkwijze

Onze werkwijze

Wij vinden het belangrijk dat onze honden een fijn, stabiel, open, sociaal en vriendelijk karakter hebben. Met het kiezen van reutjes en teefjes houden wij hier rekening mee. Het juiste karakter vinden wij belangrijker dan bijvoorbeeld de kleur die puppy’s kunnen krijgen. Verder houden wij ons bij de fok aan de regels van de ALAEU mbt bijvoorbeeld de gezondheidseisen.

Om goede, nieuwe en “schone” lijnen te houden maken we gebruik van reutjes van andere erkende fokkers. Ruim voordat een dekking plaats vindt hebben we de reu opgezocht waardoor we goed kunnen beoordelen of deze reu daadwerkelijk voldoet aan onze eisen en een fijne match is met (het karakter) van onze teef. Om de beste combinatie met onze teefjes te vinden reizen wij heel Europa af. Hierin onderscheiden wij ons van andere fokkers.

Verwachtingen

Verwachtingen

Wij steken heel veel energie in het fokken van stabiele en fijne honden en vinden hierin het karakter leidend. Hondenfok is geen wetenschap. Het is altijd afwachten wanneer een hond loops wordt, of een dekking lukt en hoeveel puppy’s een teef draagt. Het is helemaal onvoorspelbaar hoeveel reutjes, teefjes en welke kleurcombinaties er geboren worden. Dit vraagt flexibiliteit van aanstaande kopers. Daarom verwachten wij van een aanstaande koper dat zij open staan voor alle kleuren die een pup kan krijgen en geen beslissende voorkeur heeft voor een reu of teef.
Wij maken een match tussen het gezin en de pup. Hierbij houden wij rekening met o.a. de samenstelling van het gezin en de karaktereigenschappen van de pup.

Hunnekens Labradoodles kijkt voortdurend naar het welzijn van de honden. Daarom kan het voorkomen dat wij een andere reu inzetten of dat een nestje niet doorgaat.
Een pup wordt bij ons onder contract verkocht. Dat wil zeggen dat de pup voor de leeftijd van 1.5 jaar gecastreerd dient te worden.

Kennismaking

Kennismaking

Onder planning kun je zien welke nestjes wij verwachten. Hier kun je ook informatie vinden over hoe en wanneer je je interesse voor een pup kenbaar kunt maken.
Uit alle mailtjes die wij ontvangen kiezen wij een aantal gezinnen die op kennismakingsgesprek mogen komen. We proberen er altijd voor te zorgen dat de teefjes waar we een nestje van verwachten aanwezig zijn bij dit gesprek zodat jullie een beeld krijgen van de hond. Als het gesprek door beide partijen als positief ervaren is kan er overgegaan worden op het inschrijven voor de wachtlijst.

Hondenfok is geen wetenschap. Het is altijd afwachten of een teefje loops wordt en wanneer, of een dekking slaagt en hoeveel puppy's er geboren worden. Dit vraagt om geduld.

Socialisatie

Socialisatie

De teefjes zijn gewend aan ons huis, de omgeving en onze andere honden. De puppy’s worden in huiselijke sfeer geboren. Het socialiseren van een pup is maatwerk. Gedoseerd krijgen de puppy’s tijdens het opgroeien meer en verschillende prikkels aangeboden. Dit kan speelgoed zijn, aanrakingen, een nieuwe omgeving zoals binnen en buiten, verschillende ondergronden, geluiden en allerlei socialisatie oefeningen. Wij observeren het gedrag en de reacties van de puppy’s wanneer zij in aanraking komen met nieuwe en onbekende situaties. Dit geeft ons o.a. informatie over het karakter en de mate van (zelf)vertrouwen van een pup.

Verzorging

Verzorging

Onze puppy’s worden met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd. Als ze 6 weken oud zijn worden ze gechipt en krijgen ze een Europees paspoort. Tussen de 7 en 8 weken vliegen de puppy’s uit.
Als je een pup bij ons koopt krijg je vooraf een informatieboekje, een puppypakket, halsbandje, riem en een knuffel met de nestgeur. 

Al onze gastgezin honden zijn " kind aan huis" en gewend aan onze omgeving en de andere honden. De puppy's worden in huiselijke sfeer geboren.

Planning

Planning

 

Juul

We verwachten in oktober/november een nestje mediums van Juul en Binck.
De wachtlijst is geopend!

 

 

Aanmelden wachtlijst

Aanmelden wachtlijst

Heb je interesse in een pup stuur dan een mail waarin je vertelt over je gezin- en werksituatie, waarom je kiest voor een Australian Labradoodle en wat je een hond te bieden hebt.

Lees ook de informatie bij kennismaking.

Via het formulier hieronder kun je je interesse voor een pup kenbaar maken.